Foto: Pocket media

Odpověď je ano, rybí maso se při běžných teplotách kazí rychleji než například vepřové či hovězí. Dejte si pozor na bakterie (nejčastěji jde o salmonelu), které se v rybách při špatném skladování mohou množit. Čerstvé rybí maso uchovávejte v lednici při teplotě 1–4 °C, ne však déle než 4 dny. Teplota by neměla klesnout těsně pod bod mrazu, v rybí svalovině se při pomalém zmrazování tvoří velké krystaly ledu, které snižují jeho kvalitu – když už tedy rybu zamrazit, tak při teplotě -18 °C nebo nižší.

Převzato z časopisu KAM v Brně shop.pocketmedia.cz/predplatne

Staňte se hodnotiteli brněnské gastronomie

Gastronomie nejen v Brně za sebou nemá jednoduché období. K jejímu opětovnému oživení pomáhá i TIC BRNO. Pokračovat bude akce Staň se hodnotitelem, která umožňuje vžít se do role porotce projektu Gourmet Brno, projít si a ohodnotit ty nejlepší brněnské podniky.

Gastrorestart

Ulice jsou plné života, restaurace, bary a kavárny se po nucené pauze opět nadechly a přivítaly hosty zpátky u stolů. Příběh brněnské gastronomie pokračuje a přináší spoustu novinek. Které podniky vznikly navzdory nejisté době? S jakou nabídkou proplují létem vaše oblíbené restaurace? Co vám vzkazují lidé tvořící i vychutnávající si brněnskou gastronomickou scénu a jaké recepty vám posílají? Vydejte se s námi na cestu plnou zážitků zanechávajících příjemnou dochuť na patře. Nastal čas dát všem, kdo pro nás tyto zážitky připravují, pocítit svou podporu. Vyrazíme do města a budeme ochutnávat Brno plnými doušky. S optimismem nám vlastním věříme, že na gastronomicky nabité léto naváže stejně bohatý podzim. Potkáme se?

Léto s FOOD DRINK BRNO – 10. vydání v ulicích i on-line!

Z tiskařského lisu putuje rovnou k vám. Gastronomický průvodce FOOD DRINK BRNO slaví jubilejní 10. vydání, vychází ve větším formátu a jako dárek svým čtenářům nachystal spoustu zajímavostí nejen z brněnské gastronomické scény.

Kde najít pivo svých snů?

IPA, ALE, porter, sour, lambic, gose, saison, barley wine… Pokud víte, o čem je řeč, asi jste už také propadli kouzlu zvanému craft beer. Vydejte se tedy tam, kde pivu opravdu rozumí. V Brně doporučujeme rozhodně navštívit novou prodejnu s pivem Beershop na Minské. Ale pozor, nebude to tak jednoduché. Budete si totiž muset vybrat z více než 600 druhů, které tam v regálech najdete.

Za pivem pěšky, na kole i na festival!

Máte rádi turistiku? Zkuste tu pivní! Jižní Morava k ní vybízí se samozřejmostí zkušené pivovarnické oblasti – ochutnat tu můžete nejrůznější speciály z minipivovarů uprostřed malebné přírody i v náručí historických měst. Potěší i velké množství pivních festivalů, které již dávno nejsou pouze výsadou Brna.