Sushi jezte pomocí hůlek nebo rukama. Foto: Pocket media

Oblíbený japonský pokrm sestávající obvykle z vařené rýže a ryby či zeleniny. Můžete si jej buď nechat připravit v některé z mnoha brněnských restaurací, které sushi nabízí, nebo zkusit s jeho výrobou štěstí sami. Každopádně pro vás máme pár rad, jak s tímto jídlem zacházet.

Že to s hůlkami moc neumíte? Nevadí. Klidně vezměte sushi do ruky, není to znakem nevychovanosti, naopak demonstrací vašeho gurmánství. Ovšem napichování sushi na jednu či obě hůlky za jistou nezdvořilost považováno je. Když už mluvíme o napichování, nezarážejte hůlky do misky s rýží, tímto způsobem se totiž dle tradice nabízí nebožtíkovi jako posmrtné jídlo. Smůlu údajně také nosí, předáváte-li si sushi z jedněch hůlek do druhých, vždy tedy nabízené sousto raději položte a ten, komu je chcete věnovat, je hůlkami zase zvedne. Jak vidíte, není to žádná věda, stačí dodržovat několik základních pravidel a neuděláte si v sushi restauraci ani před přáteli ostudu.

Převzato z časopisu KAM v Brně shop.pocketmedia.cz/predplatne

Staňte se hodnotiteli brněnské gastronomie

Gastronomie nejen v Brně za sebou nemá jednoduché období. K jejímu opětovnému oživení pomáhá i TIC BRNO. Pokračovat bude akce Staň se hodnotitelem, která umožňuje vžít se do role porotce projektu Gourmet Brno, projít si a ohodnotit ty nejlepší brněnské podniky.

Gastrorestart

Ulice jsou plné života, restaurace, bary a kavárny se po nucené pauze opět nadechly a přivítaly hosty zpátky u stolů. Příběh brněnské gastronomie pokračuje a přináší spoustu novinek. Které podniky vznikly navzdory nejisté době? S jakou nabídkou proplují létem vaše oblíbené restaurace? Co vám vzkazují lidé tvořící i vychutnávající si brněnskou gastronomickou scénu a jaké recepty vám posílají? Vydejte se s námi na cestu plnou zážitků zanechávajících příjemnou dochuť na patře. Nastal čas dát všem, kdo pro nás tyto zážitky připravují, pocítit svou podporu. Vyrazíme do města a budeme ochutnávat Brno plnými doušky. S optimismem nám vlastním věříme, že na gastronomicky nabité léto naváže stejně bohatý podzim. Potkáme se?

Léto s FOOD DRINK BRNO – 10. vydání v ulicích i on-line!

Z tiskařského lisu putuje rovnou k vám. Gastronomický průvodce FOOD DRINK BRNO slaví jubilejní 10. vydání, vychází ve větším formátu a jako dárek svým čtenářům nachystal spoustu zajímavostí nejen z brněnské gastronomické scény.

Kde najít pivo svých snů?

IPA, ALE, porter, sour, lambic, gose, saison, barley wine… Pokud víte, o čem je řeč, asi jste už také propadli kouzlu zvanému craft beer. Vydejte se tedy tam, kde pivu opravdu rozumí. V Brně doporučujeme rozhodně navštívit novou prodejnu s pivem Beershop na Minské. Ale pozor, nebude to tak jednoduché. Budete si totiž muset vybrat z více než 600 druhů, které tam v regálech najdete.

Za pivem pěšky, na kole i na festival!

Máte rádi turistiku? Zkuste tu pivní! Jižní Morava k ní vybízí se samozřejmostí zkušené pivovarnické oblasti – ochutnat tu můžete nejrůznější speciály z minipivovarů uprostřed malebné přírody i v náručí historických měst. Potěší i velké množství pivních festivalů, které již dávno nejsou pouze výsadou Brna.