Sushi jezte pomocí hůlek nebo rukama. Foto: Pocket media
Oblíbený japonský pokrm sestávající obvykle z vařené rýže a ryby či zeleniny. Můžete si jej buď nechat připravit v některé z mnoha brněnských restaurací, které sushi nabízí, nebo zkusit s jeho výrobou štěstí sami. Každopádně pro vás máme pár rad, jak s tímto jídlem zacházet.
Že to s hůlkami moc neumíte? Nevadí. Klidně vezměte sushi do ruky, není to znakem nevychovanosti, naopak demonstrací vašeho gurmánství. Ovšem napichování sushi na jednu či obě hůlky za jistou nezdvořilost považováno je. Když už mluvíme o napichování, nezarážejte hůlky do misky s rýží, tímto způsobem se totiž dle tradice nabízí nebožtíkovi jako posmrtné jídlo. Smůlu údajně také nosí, předáváte-li si sushi z jedněch hůlek do druhých, vždy tedy nabízené sousto raději položte a ten, komu je chcete věnovat, je hůlkami zase zvedne. Jak vidíte, není to žádná věda, stačí dodržovat několik základních pravidel a neuděláte si v sushi restauraci ani před přáteli ostudu.
Převzato z časopisu KAM v Brně → shop.pocketmedia.cz/predplatne