Vejcomat ve Slatině představuje v této době nejrychlejší a nejbezpečnější způsob nákupu vajec. Foto: Pocket media/Klára Galle

Vejce čerstvá, levná a 100% česká. Zaměstnanci Podniku pro výrobu vajec v Kosičkách denně rozváží více než 450 000 vajíček po distribučních místech napříč celou republikou. Stavte se u vejcomatu ve Slatině a nakupte pohodlně a bezpečně.

nosnic se nachází v drůbežárně v Košičkách
Široký výběr slepičích a křepelčích vajíček

Vejce z Kosiček nesou označení  Regionální produkt Hradecko a Potravina a Potravinář Královéhradeckého kraje, jsou však díky své kvalitě a distribuční síti oblíbená ve všech koutech naší země. V brněnském vejcomatu na adrese Černovičky 36a si můžete vybrat 10 produktů různě velkého balení a různých velikostí vajec od malých „S“, přes „M“ a „L“ až po dvoužloutková vejce „XL“, navíc v barvě hnědé či bílé. Bezbariérově přístupný vejcomat má otevřeno 24 hodin 7 dní v týdnu, všechna nabízená vejce jsou díky stálému doplňování (několikrát denně) a řízené teplotě 15 °C zaručeně čerstvá. Platit lze i bezkontaktně a zařízení je pravidelně dezinfikováno, oproti frontám v supermarketech tedy jednoznačně jde o bezpečnější možnost nákupu.

Podestýlková i z volného chovu

Ve vejcomatu naleznete čerstvá česká vejce z podestýlkového chovu, cereální vejce tří zrnin pocházející od nosnic chovaných ve voliéře a krmených minimálně třemi druhy obilovin, vejce z volného chovu, při němž se dbá na vysokou životní úroveň zvířat. Sáhnout lze také po křepelčích vajíčkách, která jsou v porovnání se slepičími menší, ale obsahují až dvojnásobné množství vitamínů a jsou bohatým zdrojem omega mastných kyselin.

Proč jíst vajíčka každý den?

zvýšení imunity (konzumace vajec je díky množství vitamínů skvělá prevence proti vzniku onemocnění zejména v období chřipkové či jiné epidemie)

snížení rizika srdečních onemocnění (vajíčka posilují činnost příčně pruhované i hladké svaloviny)

pozitivní vliv na funkci a činnost mozku (je prokázáno, že konzumace vajec má vliv na kvalitu myšlení a rychlost reakce)

pozitivní vliv na duševní zdraví (konzumace vajec snižuje celkovou míru stresu a podporuje tvorbu serotoninu, hormonu štěstí)

Značení vajec přehledně
Třídy

A – čerstvá vejce určená pro maloobchodní prodej

B – vejce určená pro průmyslové zpracování

Metoda chovu nosnic

0. v souladu s požadavky ekologického zemědělství (BIO)
1. ve volném výběhu
2. v halách
3. v klecích

Kód producenta na vejci

CZ – Česká republika
SK – Slovensko
LT – Litva
PL – Polsko
DE – Německo

Registrační číslo hospodářství

Poslední čtyři číslice registračního čísla chovu

Vejcomat
Černovičky 36a, Brno
Podnik pro výrobu vajec v Kosičkách

Převzato z časopisu KAM v Brně shop.pocketmedia.cz/predplatne

Staňte se hodnotiteli brněnské gastronomie

Gastronomie nejen v Brně za sebou nemá jednoduché období. K jejímu opětovnému oživení pomáhá i TIC BRNO. Pokračovat bude akce Staň se hodnotitelem, která umožňuje vžít se do role porotce projektu Gourmet Brno, projít si a ohodnotit ty nejlepší brněnské podniky.

Gastrorestart

Ulice jsou plné života, restaurace, bary a kavárny se po nucené pauze opět nadechly a přivítaly hosty zpátky u stolů. Příběh brněnské gastronomie pokračuje a přináší spoustu novinek. Které podniky vznikly navzdory nejisté době? S jakou nabídkou proplují létem vaše oblíbené restaurace? Co vám vzkazují lidé tvořící i vychutnávající si brněnskou gastronomickou scénu a jaké recepty vám posílají? Vydejte se s námi na cestu plnou zážitků zanechávajících příjemnou dochuť na patře. Nastal čas dát všem, kdo pro nás tyto zážitky připravují, pocítit svou podporu. Vyrazíme do města a budeme ochutnávat Brno plnými doušky. S optimismem nám vlastním věříme, že na gastronomicky nabité léto naváže stejně bohatý podzim. Potkáme se?

Léto s FOOD DRINK BRNO – 10. vydání v ulicích i on-line!

Z tiskařského lisu putuje rovnou k vám. Gastronomický průvodce FOOD DRINK BRNO slaví jubilejní 10. vydání, vychází ve větším formátu a jako dárek svým čtenářům nachystal spoustu zajímavostí nejen z brněnské gastronomické scény.

Kde najít pivo svých snů?

IPA, ALE, porter, sour, lambic, gose, saison, barley wine… Pokud víte, o čem je řeč, asi jste už také propadli kouzlu zvanému craft beer. Vydejte se tedy tam, kde pivu opravdu rozumí. V Brně doporučujeme rozhodně navštívit novou prodejnu s pivem Beershop na Minské. Ale pozor, nebude to tak jednoduché. Budete si totiž muset vybrat z více než 600 druhů, které tam v regálech najdete.

Za pivem pěšky, na kole i na festival!

Máte rádi turistiku? Zkuste tu pivní! Jižní Morava k ní vybízí se samozřejmostí zkušené pivovarnické oblasti – ochutnat tu můžete nejrůznější speciály z minipivovarů uprostřed malebné přírody i v náručí historických měst. Potěší i velké množství pivních festivalů, které již dávno nejsou pouze výsadou Brna.