Špenátový dort s krémem z mascarpone a s malinami se určitě stane hitem velikonoční nabídky hotelu. Foto: BWP Hotel International Brno

Sváteční menu v jedné z restaurací Hotelu International nebo dovoz místních specialit až k vám domů – velikonoční svátky s patří z pohledu gastronomie k nejoblíbenějším a nejnavštěvovanějším kulinářským akcím roku. Vychutnejte si je i letos.

Velikonoční období je spojováno nejen s křesťanskými svátky a ukončením půstu, ale také s příchodem dlouho očekávaného jara a přísunem nové energie. Tak se projevují i receptury jídel v Hotelu International. Pestrost barev, čerstvé suroviny, vše plné emotivních chutí a vůní. Samostatnou kapitolou jsou pak jídla z dílny místního cukrářského mistra. Čerstvě upečený voňavý mazanec, křehké sněhové kuřátko, cukrový beránek, linecká vajíčka a hlavně letošní specialita, totiž špenátový dort s krémem z mascarpone a s čerstvými malinami. Jestli to současná situace dovolí, na velikonoční menu můžete zajít do hotelové restaurace SIESTA a do vyhlášené restaurace s typickým repertoárem skvělé české a moravské kuchyně – do GUSTO Plzenka. Zároveň však mohou hosté využít i  e-shopu Jídlo z Intru a jídla si objednat i s rozvozem až ke svátečnímu stolu.

Vyzkoušeli jsme za vás

Foto: Pocket Media/Klára Galle

BWP Hotel International Brno
Husova 16, Brno
www.hotelinternational.cz 
www.jidlozintru.cz

Převzato z časopisu KAM v Brně → shop.pocketmedia.cz/predplatne

Staňte se hodnotiteli brněnské gastronomie

Gastronomie nejen v Brně za sebou nemá jednoduché období. K jejímu opětovnému oživení pomáhá i TIC BRNO. Pokračovat bude akce Staň se hodnotitelem, která umožňuje vžít se do role porotce projektu Gourmet Brno, projít si a ohodnotit ty nejlepší brněnské podniky.

Gastrorestart

Ulice jsou plné života, restaurace, bary a kavárny se po nucené pauze opět nadechly a přivítaly hosty zpátky u stolů. Příběh brněnské gastronomie pokračuje a přináší spoustu novinek. Které podniky vznikly navzdory nejisté době? S jakou nabídkou proplují létem vaše oblíbené restaurace? Co vám vzkazují lidé tvořící i vychutnávající si brněnskou gastronomickou scénu a jaké recepty vám posílají? Vydejte se s námi na cestu plnou zážitků zanechávajících příjemnou dochuť na patře. Nastal čas dát všem, kdo pro nás tyto zážitky připravují, pocítit svou podporu. Vyrazíme do města a budeme ochutnávat Brno plnými doušky. S optimismem nám vlastním věříme, že na gastronomicky nabité léto naváže stejně bohatý podzim. Potkáme se?

Léto s FOOD DRINK BRNO – 10. vydání v ulicích i on-line!

Z tiskařského lisu putuje rovnou k vám. Gastronomický průvodce FOOD DRINK BRNO slaví jubilejní 10. vydání, vychází ve větším formátu a jako dárek svým čtenářům nachystal spoustu zajímavostí nejen z brněnské gastronomické scény.

Kde najít pivo svých snů?

IPA, ALE, porter, sour, lambic, gose, saison, barley wine… Pokud víte, o čem je řeč, asi jste už také propadli kouzlu zvanému craft beer. Vydejte se tedy tam, kde pivu opravdu rozumí. V Brně doporučujeme rozhodně navštívit novou prodejnu s pivem Beershop na Minské. Ale pozor, nebude to tak jednoduché. Budete si totiž muset vybrat z více než 600 druhů, které tam v regálech najdete.

Za pivem pěšky, na kole i na festival!

Máte rádi turistiku? Zkuste tu pivní! Jižní Morava k ní vybízí se samozřejmostí zkušené pivovarnické oblasti – ochutnat tu můžete nejrůznější speciály z minipivovarů uprostřed malebné přírody i v náručí historických měst. Potěší i velké množství pivních festivalů, které již dávno nejsou pouze výsadou Brna.