Croissanty, bagety i netradiční kroláče od William Thomas Artisan Bakery si od 4. května koupíte poprvé přímo v centru Brna. Svou druhou řemeslnou pekárnu otvírají pekaři Vilém Ráček a Tomáš Kadlec na Jaselské 2. Všechny kousky pečiva tam navíc vznikají přímo před očima zákazníků.
Podívejte se na fotogalerii
Víte, co je láska? Croissant provoněný mandlovým sirupem, s krémem uvnitř a druhou vrstvou nahoře, zasypaný křupavými mandlemi
Nová pekárna je navržená tak, abyste nahlédli do výroby a viděli pekařům až pod ruce. „Ideální místo jsme vybírali téměř rok. Hledali jsme v centru hlavně kvůli zákazníkům, pro které bylo naše aktuální výdejní okénko v Žabovřeskách příliš daleko,“ říká Tomáš, jeden ze zakladatelů. Stejně jako pro výdejní okénko v Žabovřeskách vytvarují i v nové provozovně pekaři vše ručně a pece pojedou celý den. Z pekárny si tak odnesete vždy čerstvé, často ještě teplé pečivo.
Každý den pekaři vytváří těsto, pečou croissanty, bagety, kváskové chleby a toustový chléb. Stálou nabídku doplňují třeba o mandlové croissanty, pistáciové šneky nebo jejich specialitu, kroláče. V nich spojili křehké croissantové těsto s tradičními moravskými náplněmi jako je tvarohová, jablečná a maková. „Kvalitní suroviny jsou pro nás základ. Když jsme chtěli péct croissanty z másla, všude se nám vysmáli, že to bez margarínů a aromat nejde. Přesvědčili jsme se ale, že to možné je. Zákazníci navíc kvalitu ocení,“ dodává druhý z dvojice zakladatelů, Vilém.
Nová pobočka má otevřeno od 7:30 do 18 hodin. Nabídka je každý den stejná jako v provozovně na Mozolkách, čerstvé pečivo tahají z pece několikrát za den.
Foto: William Thomas Artisan Bakery
Více informací najdete na www.wtbakery.cz
Sledujte nás na sítích ➤ časopis FOOD DRINK BRNO