Foto: William Thomas Artisan Bakery

Foto: William Thomas Artisan Bakery

Francouzský přístup k pečení je unikátní. Jejich bagety a croissanty jsou přece vyhlášené po celém světě. Kousek francouzského kuchařského umění si můžete vychutnat i v Brně.

Stačí zavítat na Mozolky do řemeslné pekárny William Thomas Artisan Bakery. Tomáš a Vilém, kteří za vznikem pekárny stojí, se snaží tradiční recepty dovést k dokonalosti tím, že do nich přidávají výběrové suroviny. Do zapečeného kváskového chleba třeba vyuzenou šunku a švýcarský sýr gruyère, do croissantu například jemný mandlový krém. Jejich specialitou je ale kroláč – propojení francouzského croissantu a moravského kroláče. Do křehkého šátečku z máslového těsta stačí přidat českou náplň, třeba tvarohovou, štrúdlovou nebo makovou s povidly, a je hotovo!