Jestliže se také rozplýváte při zakousnutí se do kváskového chleba z řemeslného mikropekařství Laskominy od Maryny, máme pro vás dobrou zprávu – místní pekaři nám prozradili, jakým způsobem se u nich chleby vytváří.

Postup je jednoduchý, stačí sáhnout po kvalitních surovinách a dát pečení čas. Chleby od Maryny vznikají podle receptury kynutí v chladu. Nejdříve 24 hodin kvasí samotný kvásek. Poté se z něj vyrobí těsto na chleby, které kyne v kádích a následně 12 hodin v ošatkách v lednici, kde už mají jednotlivé bochníky tvar. Kromě kvásku, jenž v pekárně každý den přikrmují, najdete v chlebech pouze mouku, vodu a sůl. Do chlebů ale můžete zkusit přidat třeba i cheddar a rozmarýn. Nebo trochu vařených brambor. Výsledná vláčnost vás dostane!

Pokud raději ochutnáte chleba přímo z mikropekařství Laskominy od Maryny, můžete se stavit přímo k nim, protože jak píšou i na svých webových stránkách www.laskominyodmaryny.czPečeme i v době koronaviru!