Těsně před vyhlášením karantény jsme se ptali Vladimíra “Láryho” Hausera z Divadla Husa na provázku na tři otázky o kultuře, gastronomii i jeho práci. Krátké interview s oblíbeným hercem si nyní můžete přečíst na ukrácení dlouhé chvíle i kvůli inspiraci, kam vyrazit, až to zase půjde.

 

Kam v Brně rád chodíte za kulturou?

Inu, pokud zrovna nejsem ve svém „mateřském“ divadle a mám volný čas a chuť, tak kamkoliv, kde může člověk zažít, vidět nebo slyšet něco zajímavého – divadlo, galerie, kostel, muzeum, kino i třeba ulice. Nemohu říct, že bych něco výhradně preferoval.

 

Jaké brněnské restaurace, bary nebo kavárny rád navštěvujete?

Jsem skoro vegetarián, přesněji řečeno jsem flexitarián (tohle zařazení se mi líbí :-)). Preferuju vege, ale mám rád ryby, sushi, italskou kuchyni, francouzskou, indickou a koneckonců kousek masa si taky někdy dám. Takže třeba Rebio, Ocean48, různé sushi provozovny a indické restaurace, no a u nás v Provázek.baru je to skvělé na jídlo i na kafe. A skvělých kaváren je v Brně spousta, třeba Tungsram, Park Lane, Kabaret u Špačka, Pilát, Podnik a to je jen tak namátkou, doufám, že se na mě nebudou zlobit ty podniky, na které jsem si zrovna nevzpomněl. Kavárny a čajovny miluju. A bary? Na ně si moc nepotrpím, nicméně nejblíž je mi již zmíněný Provázek.bar.

 

Na čem teď pracujete a kam byste naše čtenáře rád pozval?

Teď momentálně chystám nějaké audionahrávky pro nevidomé a těším se na naši další inscenaci. Čtenáře KAMu samozřejmě zvu k nám, do Divadla Husa na provázku, asi by se divili, kdybych to neudělal. Myslím, že máme širokou nabídku, ze které si snad každý může vybrat.