Před třemi lety se pekaři z italských Alp vydali do Brna, aby tady otevřeli pekárnu Carlini a pekli přesně tak, jak je v horách zvykem – z kvásku a bez plýtvání. Chléb z kvásku tedy nejen skvěle chutná, ale taky doma vydrží klidně i týden.

A co dělat, když vám doma kvásek zbyde?

V Carlini mají několik nápadů, jak ho využít. Pokud jste na sladké, přidejte kvásek do těsta na lívance.
Jestli raději sáhnete po slaném, stačí kvásek smíchat s trochou mouky, bylinek, soli a oleje a voilà, na světě jsou krekry. V případě, že se vám nechce vymýšlet vůbec nic, kvásek upečte jen tak. Výsledný „chléb“ neobsahuje sůl a je
naopak velmi bohatý na mléčné kyseliny. Zaprvé si pochutnáte, zadruhé budete mít dobrý pocit z toho, že ingrediencí neplýtváte.

 

Pokud nejste zrovna pekaři a na kvásek si netroufáte, můžete si pečivo u Carlini objednat.

 

https://carlini.cz/