Stavte se pro burger do okénka k Pablovi na Minskou nebo si ho nechte dovézt ke dveřím. Foto: Pablo EscoBar
Máš chuť na pořádný burger? Jsi tu správně. Co dělá nabídku Pabla EscoBara tak lákavou? To nejkvalitnější maso, bulky i omáčky. Zajímavosti o burgrech, vzkazy od místního personálu i odkaz na jídelní lístek najdeš níže. Přečti, ochutnej!
Pablo EscoBar
Již 8 let pro vás Pablo EscoBar servíruje ty nejlepší burgery. Kvalitní suroviny, dokonalé spojení chutí a koktejly k tomu. Věděli jste, že si housky vyrábí sami ve vlastní pekárně? Foto: Pocket Media / Klara Galle
Vyzkoušeli jsme za vás
Je libo burger Monty Jack osvědčený časem, který navíc vyhrál dva burger festy, nebo nejnovější burger se slaninou, který je podle spolumajitele Tomáše Bulíčka „pecka“? Foto: Pocket Media / Klara Galle
Tomáš Bulíček, spolumajitel
Jaký zajímavý požadavek a stížnost jste v Pablo EscoBaru někdy řešil? „Zákazníci z legrace poptávají kokain… A stížnost? Jednou zákazník přišel s tím, že má v Mojitu písek. Což byl samozřejmě třtinový cukr.“
Z Pabla vzkazují: s koronavirem jsme se vypořádali po svém!
Tak jako všechny, i nás donutila epidemie koronaviru ke změnám a krokům, které jsme původně ani nechtěli. Dříve byl pro nás rozvoz sprosté slovo, ale člověk míní, život mění. Museli jsme se přizpůsobit a udělat změnu, za kterou jsme nakonec opravdu rádi. Foto: Pablo EscoBar
V první fázi jsme navázali spolupráci s rozvozovými portály, ale to nebyla úplně správná cesta, jak náš podnik uživit. Díky tomu, že naši zaměstnanci jsou srdcaři, kteří za náš tým opravdu dýchají, jsme byli schopni během pár dnů zřídit vlastní rozvozový web, pořídit auto a začít s rozvozem po vlastní ose. Díky téhle změně jsme ušetřili cca 25 % nákladů, které jsme do té doby odevzdávali rozvozovým službám. Stále hledáme další cesty, jak naše zákazníky uspokojit, proto neustále vymýšlíme nové věci a pracujeme na nich. Dnes jsme už schopni vám kromě burgerů a našich koktejlů dovézt i šunkovo-sýrový popcorn „Ten z kina“ a řemeslné zmrzliny od Ještě jednu, která je pod dle nás nejlepším výrobcem zmrzlin v Brně a stejně jako my si pečlivě vybírá suroviny i své dodavatele. Nyní připravujeme do rozvozu i burger dort, a to hned ve třech velikostech. Malý pro 6 osob, střední pro 10 a největší, vážící 7 500 g, který už nějakou dobu děláme, je pro 15 osob.
Pečivo šampionů a maso, které tě dostane
Jak docílit toho nejlepšího burgeru? U Pabla EscoBara dávno přišli na to, že tajemství tkví v surovinách. Proto si pomocí vlastní pekárny vyrábí své housky a maso připravují s tou největší pečlivostí. Foto: Pablo EscoBar
Pečivo šampionů – i tak se dá nazvat hamburgerová bulka od pekařství Uncle Baker, se kterou burgrárny po celé České republice pravidelně obsazují první příčky burgerových festivalů. Za posledních 5 let se podniky, které tyto housky používají, probojovaly na stupně vítězů více než padesátkrát. V Uncle Baker nepoužívají žádná chemická provzdušňovadla, náhražky másla či jiné sypké hmoty se stabilizátory a konzervanty. Dalším zásadním aspektem dobrého burgeru je kvalita masa – proto v Pablu používají maso jen z českého chovu. Jejich opravdové know-how je ale v propracované přípravě. Do burgerů nezpracovávají žádný výřez ani jiné zbytky z řeznické výroby, díky čemuž mají perfektní kontrolu nad složením i poměry. Zpracovávané maso pochází z větších celků, každá část je mletá na jinou hrubost (celkem tři hrubosti mletí), dále jen sůl, pepř a kousek srdíčka.
Milujete burgery? Ty od Pabla milovat budete. Foto: Pocket Media / Klara Galle
Perfektně vyladěný burger
Nejen masem živ je burger. Svou roli tu hrají i ostatní ingredience použité pro jeho výrobu. Ne nadarmo se k Pablu EscoBarovi lidé na jídlo vrací – složení každého jejich burgeru je totiž kalibrované na ideální poměr chutí.
Co by byl burger bez slaniny? V Escobarově kuchyni do burgerů používají pouze slaninu uzenou za studena, kterou pro ně dělá spřátelená firma Steinex. Na vývoji slaniny se částečně také podíleli, ani tu nejmenší drobnost tedy neponechávají náhodě. Základem je i kvalitní sýr, proto si nechává místní kuchařský tým vozit vyzrálý cheddar z Velké Británie, který není ničím dobarvovaný, tudíž má svoji přirozeně bílou barvu. Při prvním kousnutí do burgeru, na něž jste se těšili, musí vše být stoprocentní – k tomu dopomáhají i originální omáčky vyráběné přímo v restauraci. Co ještě chybí? Samozřejmě, hranolky. Vyrobené z holandských brambor a smažené na řepkovém oleji, to je ideální příloha k vašemu burgeru. Nebo je libo cibulové kroužky obalené v těstíčku?
Foto: Pablo EscoBar