Stavte se do PANEOLITu na křupavý Rohatý pecen. Foto: PANEOLIT

Základem poctivého chleba je žitný kvas, dlouhé zrání těsta, žádná chemie ani jiné „zlepšováky“, které by upravovaly vlastnosti mouky. V #paneolit dělají opravdový naturální zdravý chléb s originální recepturou. 

„Rohatý pecen“ se liší od ostatních nejen tvarem a chutí, ale i 40% podílem žitné profermentované mouky. Jeho výroba trvá 3 dny a teoreticky vydrží i týden, prakticky ho ovšem sníte do druhého dne. Dne 25. 7. 2017 otevřel PANEOLIT autentickou pekárnu na ulici Pekařská. Tehdy šlo o první koncept svého druhu v Brně. Spojení pekárny s prodejnou a pečení kvalitního pečiva před zraky zákazníků přímo na ulici si získalo přízeň tisíce stálých zákazníků, kteří oceňují čerstvé, ručně vyráběné pečivo s dlouhozrajícím těstem, z vlastního kvasu a kvalitních surovin, bez éček, náhražek a směsí. Z pece rovnou do ruky! Většina produktů vychází z originálních receptur. Vše je pečeno poctivě na kameni se sálavým teplem, tak jako první chléb v době neolitu, od něhož se odvíjí i název pekařství.

Pekařství PANEOLIT 

Pekařská 74, Brno

Převzato z časopisu KAM v Brně shop.pocketmedia.cz/predplatne